Dijital toplum 1.0 olarak adlandırılacak yeni dünya da mevcut müşterileri korumak, yeni müşteri bulmak ve sadakat sağlamak çok daha zor olacaktır. Dijital toplum 1.0 ile dönüşecek toplum ile beraber müşteriler sadece ürün ve hizmetleri satın alan ve kullanan değil aynı zamanda bu ürün ve hizmetlerin kendilerine yaşattıkları deneyimlere göre kararlar veren bir konuma evrildi. Böylelikle müşterilerin talebi olan kesintisiz müşteri deneyimler (Müşteri deneyimi 4.0), günümüz ekonomisinin merkezine yerleşti.
Şirketler artık sadece
AconPlus olarak;
Neden Şimdi?
Müşteriler kendilerine değer katmayan ve iyi bir deneyim yaşatmayan markaları, ürünleri ve hizmetleri tercih etmiyorlar. Bu nedenle şirketler vakit kaybetmeksizin müşterinin hayatına değer katacak, müşterilerin beklentilerini doğru bir şekilde anlayacak ve bunları tatmin edici düzeyde karşılayacak Müşteri Deneyimi Yönetimi sürecine başlamalıdır.
Müşteri Deneyimi Nedir?
Müşteri deneyimi, müşterilerin bir markayla, bir ürünle veya bir hizmetle yaşadığı her türlü ilişkiler bütününü ifade eder. Müşterilerin yaşadığı deneyim esnasında duyguları olumluysa net fayda üretilmiştir. Bir müşteri satın alım gerçekleştirmiş ise tatmin olmuş, kafasını meşgul eden bir sorunsalı çözmüş, kuruma bağlılığı artmış ve diğer markalardan bir miktar daha uzaklaşmıştır.
Neden Müşteri Deneyimi?
Deneyim hatırlanmadığı sürece marka sermayesine katkı sağlamaz. Bununla beraber olumsuz bir deneyim yaşayan müşteriler ise o marka ile ilişkisini bitirmek ister. İnsanların müşteri olmaya devam etmesi etmesi ve olumlu referans vermeleri için deneyimin olumlu olarak hatırlanması gerekir. İyi deneyim, markanıza sadık müşteriler kazandırmanızı sağlar.
Deneyimi Sahnelemek
İyi bir deneyim yaşayacağını hisseden bir müşteri elde edeceği ürün ve hizmete daha fazla bedel ödemeye hazırdır. Müşteri Deneyimi konusunda başarılı olan şirketler ürün ve hizmetlerini artık deneyim sahnesinin bir unsuru olarak kullanmaktadırlar. Tüm faaliyetlerini müşterilerin kalbini fethetmeye yönelik hatırlanabilir ve keyif veren deneyimlerle sarmalamak için yeniden tanımlamakta ve organize etmektedirler. Deneyim, işletmelerin hizmetlerini sahne, mallarını dekor ve aksesuar olarak kullandıkları bir oyun sahneleme işine benzer.
2010 yılından beri içinde olduğu iş hayatında, şirketlerin kurumsallaşması, yönetimi, iş geliştirme, ürün ve hizmet geliştirme, inovasyon ve ar-ge alanlarında danışmanlık vermekte ve girişimcilere ve startup projelerine destek olmaktadır. Bugüne kadar birçok şirketin rekabet gücünün artırılması, yeni ürün ve hizmetler geliştirilmesi, müşteri deneyimi kalitesinin artırılması, iş modelleri geliştirilmesi, inovasyon, stratejik planlama ve strateji geliştirme sürecinde danışmanlık programları uygulamıştır. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Piyano, Dokuz Eylül Üniversitesi Orkestra Şefliği yüksek lisans mezunudur. Halen Kanada merkezli Northwest Üniversitesinde Endüstri ve Örgüt Psikolojisi alanında doktora yapmaktadır.
Aconplus Yazılım ve Yönetim Danışmanlığı AŞ
Adalet Mh. 1586-7 Sk. Kırkpınarlar İş Merkezi No:4 B Blk Kat:2 D:8 PK.35530 – Bayraklı / İzmir – TÜRKİYE