Şirket kaynaklarının en etkin şekilde yönetilebilmesi ve şirket değerinin ençoklanması sürecinde makro gelişmeleri çok iyi okumak ve mikro seviyede de alınan kararların finansal sonuçlara olan etkisini izleyebilmek gerekmektedir. Finans alanındaki derinlemesine uzmanlığımızı özel araçlarla bir araya getirerek, CFO’ların en yüksek değeri yaratmasına yardım ediyoruz.
CFO’ların rol ve sorumlulukları önemli ölçüde şekil değiştirmiş durumda. Daha önce görevleri yalnızca finans fonksiyonuyla sınırlı olan CFO’lar, günümüzde bütün organizasyon için değer yaratmakla sorumlu stratejik birer ortak olarak görev yapıyor. CFO’lara finansal organizasyonu dönüştürme, stratejilerini şekillendirme, büyük yatırım ve finansman kararlarını alma ve yatırımcılarla iletişim kurma süreçlerinde destek veriyoruz.
TÜİK verilerine göre KOBİ’ler Türkiye’deki tüm işletmelerin %99,9’unu oluşturmaktadır. Mevcut varlıklarını iyi yönetemeyen, finansal yönetim konusunda yeterli desteği almayan KOBİ’lerin %32’lik kısmı kuruldukları yıl kapanırken, ortalama KOBİ ömrünün 3 yıl olduğu görülmektedir. Bu firmaların aynı zaman da çok büyük bir bölümünün de işlerini büyütme noktasında öz kaynaklarının yetersiz kaldığı gerçeğini görmekteyiz.
Profesyonel anlamda finansal yönetim departmanı bulunan firmalar varlıklarını iyi yöneterek hem kurumsallaşma adına önemli bir adım atıyor hem de işlerini kısa sürede büyütebilmekteler. Fakat Türkiye’de faaliyet gösteren şirketlerin önemli bir bölümü ise kendi bünyesinde finansal departman bölümünü gerek personel maliyetlerinin yüksekliğinden gerekse de alanında nitelikli, kendini geliştirmiş uzman personel yokluğundan kuramamaktalar. Bu nedenle şirketlerin büyük bir çoğunluğu finansal yönetimlerini ya ön muhasebe personeline ya da resmi muhasebe firmalarına yaptırmak zorunda kalıyorlar.
Tam zamanlı olarak İzmir Ekonomi Üniversitesi, İşletme Fakültesi’nde görev yapmaktadır. Ege Finans Derneği kurucu üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanıdır. 1996 yılında Jean Monnet bursuyla yılında gittiği Loughborough Üniversitesi’nden Avrupa İktisadı ve Finans üzerine yüksek lisans derecesini Mevduat Sigortası konulu tezi ile aldı. Reel sektö
Tam zamanlı olarak İzmir Ekonomi Üniversitesi, İşletme Fakültesi’nde görev yapmaktadır. Ege Finans Derneği kurucu üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanıdır. 1996 yılında Jean Monnet bursuyla yılında gittiği Loughborough Üniversitesi’nden Avrupa İktisadı ve Finans üzerine yüksek lisans derecesini Mevduat Sigortası konulu tezi ile aldı. Reel sektör risk yönetimi, veri görselleştirme yoluyla risk yönetimi, Basel-3, büyük veri ve grafik veri madenciliği, ulusal varlık fonları ve özel sermaye fonları ile e-ticaret ve uluslararası iş stratejileri konularında çalışmalarını sürdürmektedir. 1997-2000 TCMB’den araştırma bursu kazanarak yılında gittiği Exeter Üniversitesi’nden “hisse senedi getirilerinin dağılımı ve riske maruz değere (VaR) etkileri” konulu teziyle doktora derecesini almıştır.
Aconplus Yazılım ve Yönetim Danışmanlığı AŞ
Mevlana Mh. 1760 Sok. No:16 Aslı Apt. Kat:1 D:2 PK.35050 – Bornova / İzmir – TÜRKİYE